Φαρσάλων Γη– Τροφή και Γεύση

Ο Δήμος Φαρσάλων και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΕΝΟΛ ΑΕ), ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) για την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER στο Νομό Λάρισας συνδιοργανώνουν εκδήλωση γευσιγνωσίας αφιερωμένη στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων και στις ιδιαίτερες γεύσεις τους.

Η εκδήλωση υπό τον τίτλο:«Φαρσάλων Γη – Τροφή και Γεύση», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 στις 11:30 π.μ., στην Πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων και εντάσσεται στο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER – Άξονας 4 του ΠΑΑ, στο οποίο συμμετέχει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. «Α.Ε.ΝΟ.Λ. A.E.»

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» από στέλεχος της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.,
  • παρουσίαση των τοπικών προϊόντων, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, αλλά και της ιστορίας τους,
  • παρουσίαση από διατροφολόγο των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων των βιολογικών προϊόντων των Φαρσάλων,
  • περίπτερο, όπου θα προβάλλονται τα εκλεκτά και χαρακτηριστικότερα προϊόντα του τόπου μας. Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να γευθεί όλα τα εδέσματα και να απολαύσει το τοπικό κρασί, μαγειρική και δημιουργία τοπικών γεύσεων και συνταγών, με τη χρήση εκλεκτών ονομαστών – τοπικών προϊόντων: πρόβειο γιαούρτι τοπικών παραγωγών με δημητριακά, πτισάνη, πίτες χωριάτικες, τυροπιτάκια, πλιγούρι με πρόβειο κρέας, πέννες ολικής με σάλτσα ντομάτα και βασιλικό, μακαρονάκι με σάλτσα ντομάτα και βασιλικό, φάβα, ποικιλία τυριών από τοπικούς παραγωγούς,
  • μπουφέ με τοπικές γεύσεις και εκλεκτά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής,
  • εργαστήριο παρασκευής και διάθεσης χαλβά Φαρσάλων.

Την ευθύνη διοργάνωσης και συντονισμού της εκδήλωσης έχουν οι ειδικές συνεργάτιδες του Δημάρχου Φαρσάλων Ηλέκτρα Θελούρα και Βάσω Νούλα.

Πηγή: farsala.gr