Ευ. Μεϊμαράκης: Νίκη από τον α΄ γύρο

Τη βεβαιότητα ότι στις 23 Νοεμβρίου, δηλαδή από τον α΄ γύρο, θα κληθεί να διαχειριστεί την πορεία της Ν.Δ. εκφράζει στις ομιλίες του ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, που εξακολουθεί και πολιτεύεται ως εν ενεργεία πρόεδρος του κόμματος, είτε αυτό αφορά σε επίσημες δηλώσεις, όπως η χθεσινή, για το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία είτε την παρουσία του αύριο στη Βουλή για το νομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα.

Ο κ. Μεϊμαράκης έχει στο πλευρό του σειρά βουλευτών, ενώ, χωρίς να έχουν λάβει επίσημη θέση, με το επιχείρημα της διατήρησης της ενότητας του κόμματος, την υποψηφιότητά του στηρίζουν και στελέχη όπως η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας. Ο ίδιος ζητά, επίσης, από τους νεοδημοκράτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, «έτσι ώστε να μην αφήσουν την εκλογή του προέδρου της Ν.Δ. στους “περαστικούς” ή στους μηχανισμούς», ενώ στρέφει τα βέλη του στην εξωκοινοβουλευτική υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βάση τον Κανονισμό και το Σύνταγμα, πρέπει να είναι βουλευτής. Είναι αυτός που προτείνεται από την Κ.Ο.», επεσήμανε από τη Θεσσαλονίκη, κάτι που θα επαναλάβει και στην ομιλία της Πέμπτης στο κλειστό «Σπ. Λούης» στο Μαρούσι.