Παρίσι: Είναι αυτός ένας από τους τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν τη Γαλλία; Είχε περάσει από τη Λέρο

– Τη φωτογραφία του ενός από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι φέρνει στο φως σερβική εφημερίδα
– Πρόκειται για τον 25χρονο Αχμέντ Αλμουχαμέντ
– Είναι ένας από τους τζιχαντιστές που ανατινάχθηκαν στο θέατρο Bataclan
– Είχε ζητήσει άσυλο στη Σερβία πριν περάσει στην Κροατία και από εκεί στην Αυστρία
– Είναι ένας από τους δυο που ταυτοποιήθηκαν ως πρόσφυγες στη Λέρο τους προηγούμενους μήνες
– Ανάμεσα στους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι και ένα παιδί 15 ετών!

Είναι αυτό το πρόσωπο του ενός από τους δράστες των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι και βύθισαν τη Γαλλία και την Ευρώπη στον τρόμο και το πένθος; Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα Blic, ναι, είναι.

Η σερβική εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα Κυριακή τη φωτογραφία από το διαβατήριο του 25χρονου Αχμέντ Αλμουχαμέντ, που σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ένας από τους δυο άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ως πρόσφυγες στη Λέρο και πέρασαν από την Ελλάδα στη Γαλλία. Και ένας από τους τζιχαντιστές που ανατινάχθηκαν στο θέατρο Bataclan του Παρισιού, παρασύροντας μαζί τους στο θάνατο τουλάχιστον 80 αθώους.

Όπως αναφέρει η Blic, ο 25χρονος Αλμουχαμέντ έφτασε στην Ευρώπη μαζί με έναν άλλο άνδρα που φέρεται να είναι ένας από τους δράστες του μακελειού στη Γαλλία. Και οι δυο καταγράφηκαν ως πρόσφυγες στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, οι δυο δράστες που πέρασαν από την Ελλάδα ήταν ανάμεσα στους τζιχαντιστές που έκαναν τις επιθέσεις. Ένας από τους δράστες ήταν μόλις 15 ετών!

Πιστεύεται ότι ο Αλμουχαμέντ χρειάστηκε ένα μήνα για να φτάσει από την Ελλάδα στη Γαλλία. Στις 7 Οκτωβρίου πέρασε στη Σερβία από το Μιτροβίτσε, περνώντας από τα σύνορα με τα Σκόπια. Σύμφωνα με τη Blic, ο 25χρονος ζήτησε άσυλο στη Σερβία όταν βρέθηκε στο Πρέσεβο πριν περάσει στην Κροατία και από στην Αυστρία.

Οι δράστες που είχαν περάσει από την Ελλάδα ταυτοποιήθηκαν μέσω των αποτυπωμάτων τους, τα οποία είχαν δώσει όταν καταγράφηκαν ως πρόσφυγες στη Λέρο. Ο δεύτερος άνδρας που είχε περάσει από την Ελλάδα, επίσης από τη Λέρο, ήταν ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Stade de France. Κοντά στο πτώμα του βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο, σύμφωνα με το οποίο ο άνδρας είχε γεννηθεί το 1990 και είχε περάσει από τη Λέρο, επίσης στις 3 Οκτωβρίου.

Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη παράμετρος σε σχέση με το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε στον ένα από τους καμικάζι του Stade de France. Όπως μετέδωσαν ΜΜΕ επικαλούμενα μια πηγή στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, αυτό ενδέχεται να είναι πλαστό! Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό. Ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου, εξήγησε.

Ο πρώτος από τους δράστες που αναγνωρίστηκε είναι ο Γάλλος εξτρεμιστής Ομάρ Ισμαίλ Μοστεφάι, ένας 29χρονος άνδρας γνωστός στις γαλλικές αρχές για τη σχέση του με ακραίους ισλαμιστές. Αναγνωρίστηκε από το αποτύπωμα ενός κομμένου δακτύλου του. Ήταν ένας από τους δράστες στο Bataclan. Ο πατέρας και ο αδελφός του Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι τέθηκαν υπό κράτηση το βράδυ του Σαββάτου. Συνολικά, κρατούνται έξι άτομα για σχέση με τον 29χρονο δράστη, κυρίως όμως ο πατέρας του, ο αδερφός του και η νύφη του.

Στο μεταξύ, ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε κατά τις επιθέσεις στο Παρίσι, βρέθηκε στο Μοντρέιγ, στα ανατολικά προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πηγή: Daily mail-AΠΕ ΜΠΕ