Ηθελαν να αιματοκυλήσουν το Σταντ ντε Φρανς: Τρομοκράτης είχε εισιτήριο για τον αγώνα

Στόχος των τρομοκρατών που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι ήταν να αιματοκυλίσουν το Σταντ ντε Φρανς, όπου 80.000 πολίτες παρακολουθούσαν τον αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας, παρόντος του Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με γάλλο αστυνομικό, που μίλησε στην Wall Street Journal, ένας από τους «καμικάζι αυτοκτονίας» είχε εισιτήριο για τον αγώνα και επιχείρησε να μπει στο γήπεδο, 15 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.

Ωστόσο, η παρατηρητικότητα αστυνομικών, που θεώρησαν ύποπτο τον άνδρα με το γιλέκο, χάλασαν τα σχέδια των τρομοκρατών. Οταν οι αστυνομικοί πλησίασαν για να τον ελέγξουν, εκείνος ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Οπως πιστεύει η γαλλιή αστυνομία, στόχος των τζιχαντιστών ήταν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά εντός του σταδίου, προκαλώντας μεγάλο αριθμό νεκρών.

Σύμφωνα με το αστυνομικό που μίλησε στην WSJ τρία λεπτά μετά το πρώτο περιστατικό, ένας άλλος άντρας ανατινάχτηκε έξω από το στάδιο και ακολούθησε ο τρίτος έξω από ένα κοντινό McDonald’s. Και από τα τρία περιστατικά σκοτώθηκε ένας πολίτης.

Αρχικά και ο ίδιος ο αστυνομικός, όπως και οι θεατές, πέρασαν την πρώτη έκρηξη για… πυροτέχνημα. «Λίγα δευτερόλεπτα μετά άρχισα να ακούω στην ενδοεπικοινωνία μας ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει και πως φυγαδεύουν από το στάδιο τον πρόεδρο Ολάντ. Μόλις είδα τον Ολάντ να φυγαδεύεται κατάλαβα ότι δεν ήταν πυροτέχνημα» διηγείται ο αστυνομικός.

Πηγή: iefimerida.gr