Υποφέρετε από ημικρανία; Τότε, μείνετε μακριά από αυτές τις τροφές

Όσοι υποφέρουν από ημικρανίες γνωρίζουν πόσο ανυπόφορος είναι αυτός ο πόνος! Προτού καταφύγετε σε κάποια φαρμακευτική αγωγή, θα μπορούσατε να δώσετε περισσότερη σημασία στη διατροφή σας, καθώς έχει διαπιστωθεί από μελέτες αλλά και από προσεχτική παρατήρηση μεμονωμένων περιστατικών ότι συγκεκριμένες τροφές μπορούν να «προκαλέσουν» αυτόν τον έντονο πόνο!

Ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε  σύμφωνα με το περιοδικό Health:

Αλκοόλ

Το κρασί, ειδικά το κόκκινο, μπορεί να «πυροδοτήσει» αμέσως μια ημικρανία! Όπως επιβεβαιώνει και μελέτη από τη Βραζιλία, το κρασί σε μεγάλο ποσοστό (30%) συμβάλει στην εκδήλωση πονοκεφάλου. Αν και δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ο λόγος που συνδέει το κρασί με τις ημικρανίες, οι επιστήμονες εικάζουν ότι ευθύνονται κάποιες ενώσεις –τανίνες και φλαβονοειδή- που περιέχει το κρασί.

Καφές

Αν είστε επιρρεπείς στις ημικρανίες, καλό θα ήταν να επανεξετάσετε την καθημερινή κατανάλωση καφεΐνης. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι καφεΐνη δρα σε ορισμένους υποδοχείς του εγκεφάλου που συνδέονται με την εκδήλωση ημικρανιών. Ωστόσο, αρκετοί υποστηρίζουν το αντίθετο: όταν υπάρχει έντονο κρούσμα ημικρανίας, μια μικρή ποσότητα καφεΐνης μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο.

Επεξεργασμένο κρέας

Λουκάνικα, μπέικον και άλλες επεξεργασμένες τροφές ενδεχομένως κρύβονται πίσω από την εκδήλωση ημικρανιών. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, αυτά τα κρέατα μπορεί να περιέχουν ένα συντηρητικό, που ονομάζεται νιτρικό νάτριο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου, προκαλώντας ημικρανία.

Όσπρια

Τα φασόλια, τα μπιζέλια, οι φακές είναι επίσης ύποπτα για την πρόκληση ημικρανιών, αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το αλκοόλ ή την καφεΐνη. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι για τους λόγους που κάποια όσπρια φαίνεται να ενοχλούν κάποιους.

Πηγή: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ HEALTH