Βρετανία: Υπέρ δημοψηφίσματος για την ΕΕ τον Ιούνιο του 2016 ο Ντ. Κάμερον

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, με το ερώτημα της παραμονής ή μη στην ΕΕ, τον Ιούνιο του 2016, αν οι ηγέτες των άλλων χωρών μελών συμφωνήσουν με την πλειονότητα των σχεδίων του για μεταρρύθμιση στη Σύνοδο Κορυφής τον Δεκέμβριο, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

Ο Κάμερον έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της Βρετανίας με το μπλοκ των 28 ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διενεργηθεί μέχρι το τέλος του 2017.
Το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία απόφαση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. “Όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, αυτό που θα καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, εντός της διορίας στο τέλος του 2017”.

Αύριο Τρίτη, ο Κάμερον πρόκειται να κοινοποιήσει επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην οποία θα αναφέρει λεπτομερώς τα αιτήματά του για μεταρρυθμίσεις. Επίσης, θα προειδοποιεί ότι σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, ενδεχομένως να ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ