‘Ολα έτοιμα για τον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Πάνω από 43.000 οι δρομείς που αναμένεται να λάβουν μέρος – 6.500 ξένοι δρομείς, δηλαδή 1.500 περισσότεροι από πέρυσι, θα κατακλύσουν τους δρόμους της Αθήνας – O ΣΕΓΑΣ στο πλευρό των προσφύγων – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν.

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά αλλά και τουριστικά γεγονότα της Αθήνας, ο αυθεντικός μαραθώνιος, είναι γεγονός και την ερχόμενη Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, 43.000 δρομείς, αναμένεται να λάβουν μέρος στην 33η διοργάνωσή του.

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού είναι γεγονός

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αποτελεί παράλληλα ένα κορυφαίο τουριστικό γεγονός για την πόλη αφού περισσότεροι από 6.500 ξένοι δρομείς από πάνω 100 χώρες του κόσμου -δηλαδή 1.500 περισσότεροι από πέρυσι- θα κατακλύσουν τους δρόμους της Αθήνας. Στον αγώνα της κλασσικής διαδρομής των 42.195 μ. θα συμμετέχουν 16.000 αθλητές, ενώ συνολικά θα αγωνιστούν την Κυριακή 43.000 άνθρωποι, ο καθένας προσπαθώντας να υπερβεί τα δικά του όρια.

Δίπλα στους δρομείς θα βρίσκεται συνεχώς το προσωπικό του νοσοκομείου Metropolitan, το οποίο θα είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους συμμετέχοντες.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, κατά την επίσημη έναρξη της έκθεσης του Μαραθωνίου στο Ταεκβοντο Φαλήρου, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε ενθουσιασμένος από το ρεκόρ συμμετοχών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να φτάσουμε τον Μαραθώνιο να είναι η πιο σημαντική γιορτή του αθλητισμού παγκοσμίως».

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας στον εορτασμό των 70 ετών του ΟΗΕ

Μάλιστα, ένα ιδιαίτερο μήνυμα για τον φετινό Μαραθώνιο έστειλε πριν από μερικές ημέρες ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος ανακοίνωσε πως ο 33ος Κλασσικός Μαραθώνιος εντάσσεται και στον εορτασμό των 70 ετών του ΟΗΕ.

«Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για τη μνημειώδη ιστορία του και το βαθύ του νόημα. Ο φετινός αγώνας δεν αποτελεί μόνο μια σπουδαία γιορτή αθλητισμού, ειρήνης και φιλίας, αλλά και έναν εορτασμό της 70ης επετείου των Ηνωμένων Εθνών», είπε, σημειώνοντας πως τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν τη συμβολή του αθλητισμού στην ενδυνάμωση της ειρήνης, της ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους.

Έτσι, σε 17 σημεία στη διαδρομή του Μαραθωνίου θα υπάρχει απεικόνιση των ισάριθμων στόχων, που έχει θέσει ο ΟΗΕ, στο πλαίσιο των εορτασμών των 70 ετών από την ίδρυση του!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την διεξαγωγή του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ιστορική διαδρομή, αλλά και το κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015. Προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο χώρο μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Τροχαία από τις 17.00 θα προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στο ανοδικό ρεύμα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την Ερατοσθένους.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, τα μέτρα της Τροχαίας θα ξεκινήσουν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος.

Η εκκίνηση του ΚΜΑ θα δοθεί στις 09.00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

-07.45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

-08.45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. WIND επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

-09.15 Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10.30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.

-09.05 Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1200μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

-10.40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1200μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

-16.00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. WIND με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Πηγή: protothema