Ο όμιλος ANT1 στηρίζει την ανάπτυξη της ελληνικής ψηφιακής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ σε συνεργασία με το Pan-European Media Alliance διοργανώνει το “The Venture of Europe”, έναν διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που φιλοδοξούν να επεκταθούν πέρα από τα σύνορα της χώρας τους και προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει με επιτυχία τουλάχιστον ένα χρόνο λειτουργίας.

Η εταιρεία Pockee επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Τhe Venture of Europe»

Η Pan-European Media Alliance μέλος της οποίας είναι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για την ΝΑ Ευρώπη,  είναι μία στρατηγική Πανευρωπαϊκή Συμμαχία Media που αποτελείται από  ηγετικούς ομίλους της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των ProsiebenSat.1 (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), TF1 (Γαλλία),  TVN Group (Πολωνία), Channel 4 (UK).  Στόχος της συμμαχίας είναι η προώθηση και ανάπτυξη της ψηφιακής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, παρέχοντας δυναμική προβολή σε επιλεγμένες προτάσεις μέσω του εκτεταμένου, επιχειρησιακού δικτύου τους.

Στο διαγωνισμό “The Venture of Europe” θα συμμετάσχει μια start-up από κάθε χώρα-μέλος και ο μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού θα ανακηρυχθεί στο Λονδίνο στις 12 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του NOAH Conference – της καθιερωμένης εδώ και 7 χρόνια διοργάνωσης-, που φιλοξενεί πάνω από 2.000 CEOs και στελέχη από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του διαδικτύου, καθώς και επενδυτές που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου. Η συνάθροιση αυτή των κορυφαίων πρωταγωνιστών της διαδικτυακής τεχνολογίας είναι μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τις τελευταίες και τρέχουσες εξελίξεις, και γνωριμίας με επενδυτές και δημοσιογράφους του χώρου.

Η διαδικασία επιλογής της επιχείρησης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε στις 29 Οκτωβρίου στην Αθήνα μεταξύ τριών τελικών υποψηφίων. Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούνταν από κορυφαία στελέχη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, μεταξύ των οποίων ο κ. Θοδωρής Κυριακού (CEO, Antenna Group) και ο κ. Tariq Syed (Επικεφαλής Ψηφιακών Μέσων και Θεματικών Καναλιών, Antenna Group).

Η εταιρεία Pockee, που επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο “The Venture of Europe” , έχει λανσάρει στην ελληνική αγορά μια μοναδική εφαρμογή για smartphones, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να διεκδικούν / λαμβάνουν εκπτώσεις κατά τις αγορές τους από καταστήματα λιανικής μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Ο τελικός νικητής του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα κερδίσει διαφημιστικό χρόνο αξίας μέχρι και δύο εκατομμυρίων ευρώ στα συνεργαζόμενα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα για την προώθηση της επιχείρησής του, καθώς και στήριξη για τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της διαφημιστικής του καμπάνιας μέσω εργαλείων media analytics.

«Οι επενδύσεις σε ψηφιακά μέσα αποτελούν βασικό πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής μας εδώ και χρόνια, δήλωσε ο κ. Θοδωρής Κυριακού. Στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ έχουμε δεσμευθεί να στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας. Το “The Venture of Europe” αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για νεοφυείς επιχειρήσεις να αναδείξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.  Είναι επίσης μια ευκαιρία για τη χώρα μας να δείξει στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι διαθέτουμε πρωτοπόρες δυναμικές επιχειρήσεις, ικανές να πρωταγωνιστήσουν στο διεθνή στίβο. Σε κάθε περίπτωση ο Όμιλος ANTENNA, θα συνεχίσει σε όλες τις χώρες που έχουμε παρουσία, να στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις ελληνικές ψηφιακές επιχειρήσεις.    Φέτος επιλέξαμε να μας εκπροσωπήσει η εταιρεία  Pockee στο εξωτερικό. Ευχόμαστε να τα καταφέρει, να πείσει και τους άλλους εταίρους μας και να εξελιχθεί σε μια εταιρεία που θα έχει πανευρωπαϊκή ανάπτυξη.»

Από τη μεριά του, ο Ζήσης Τσαιρέλης, ιδρυτής και CEO της Pockee, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ για την επιλογή και την εμπιστοσύνη στην εταιρία μας. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την ομάδα μας το να βλέπουμε τις προσπάθειές μας των τελευταίων μηνών να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται. Όλοι μας στην Pockee είμαστε ενθουσιασμένοι με την ιδέα ότι θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε αυτόν τον σημαντικό διαγωνισμό του εξωτερικού».

Πηγή: enimerosi24