Στη Βουλή τροπολογία για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Ενώ εκκρεμούν οι οριστικές αποφάσεις για τα ισοδύναμα που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να μην επιβάλει τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, στη Βουλή κατατέθηκε πριν από λίγο τροπολογία η οποία δίνει σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία τη δυνατότητα να υποβάλλουν έως τις 16 Νοεμβρίου τις δηλώσεις μετάταξης στο καθεστώς του ΦΠΑ.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ακόμη παράταση – την 3η διαδοχική- η οποία όμως δεν αφορά σε αυτή καθ’ αυτή την επιβολή του φόρου αλλά στις υποχρεώσεις υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Εκτός από την προθεσμία της 16ης Νοεμβρίου, υπάρχει και αυτή της 23ης Νοεμβρίου μέχρι την οποία οι επιχειρήσεις του εκπαιδευτικού κλάδου θα μπορούν να υποβάλλουν τα συμπληρωματικά στοιχεία.
Βέβαια, η συγκεκριμένη τροπολογία κατατίθεται προκειμένου φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία και λοιπές επιχειρήσεις του κλάδου της εκπαίδευσης να είναι καλυμμένες απέναντι στις φορολογικές αρχές μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών και η κυβέρνηση να προχωρήσει στην οριστική κατάργηση του ΦΠΑ στον χώρο της εκπαίδευσης.

Τέλος, με την τροπολογία προβλέπεται η ακύρωση των προστίμων που ενδεχομένως έχουν επιβληθεί έως τώρα από τις εφορίες σε εταιρείες που δεν είχαν υποβάλει τις δηλώσεις μετάταξης.

Πηγή: naftemporiki.gr