Η Φοντάνα Nτι Τρέβι επέστρεψε ανανεωμένη

Μετά από 17 μήνες εντατικών εργασιών συντήρησης, το νερό επέστρεψε στην Φοντάνα ντι Τρέβι, ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Ρώμης.Το «λίφτινγκ» χρηματοδότησε ο οίκος μόδας Fendi, ο οποίος διέθεσε ποσό 2,2 εκατομμυρίων για την ανακαίνιση του μνημείου.

ΦΟΝΤΑΝΑ ΝΤΙ ΤΡΕΒΙ 2Στην τελετή των εγκαινίων δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι καθιερωμένες ευχές, με τους εκπροσώπους του οίκου μόδας αλλά και τους τοπικούς άρχοντες της ιταλικής πρωτεύουσας να ρίχνουν από ένα κέρμα στην ανακαινισμένη κρήνη.

Όπως εξηγεί στο Euronews ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρώμης, Κλαούντιο Παρίζι Πρεζίτσε, η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι μια κρήνη η οποία αντλεί νερό από το αποκαλούμενο «υδραγωγείο της παρθένου», που βρισκόταν σε χρήση από το 19 π.Χ., όταν ο Αγρίπας μετέφερε τα νερά στο σημείο αυτό.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι, που κυριολεκτικά σημαίνει «κρήνη στους τρεις δρόμους», αποτελεί διαχρονικά σημείο συνάντησης.

Η ανακαίνιση κρίθηκε αναγκαία καθώς το 2012 τμήματα του μνημείου κατέρρευσαν, ενώ στην ιταλική πρωτεύουσα βρίσκεται σε εξέλιξη μία ευρύτερη επιχείρηση αποκατάστασης σημαντικών μνημείων, με δωρεές ιδιωτών.

Πάντως, δεν αποκλείεται τα κέρματα που ρίχνουν μέσα στο νερό οι χιλιάδες επισκέπτες να αρκούν, για να… καλυφθεί κάποτε το κόστος της ανακαίνισης.

ΦΟΝΤΑΝΑ ΝΤΙ ΤΡΕΒΙ