Πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών στα Φάρσαλα: “Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας”

Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας αναφέρει:

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο να συμμετέχει στην Πανθεσσαλική Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα είναι πάρα πολλά, κάθε χρόνο γίνονται όλο και εντονότερα και ενώ όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά θεωρούν τον πρωτογενή τομέα βασικό πυλώνα ανάπτυξης , στην πράξη στέκονται απέναντι στα δίκαια αιτήματα μας.  Με τις πολιτικές τους οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση αγρότες και κτηνοτρόφους.

Τεράστιο και αδικαιολόγητο κόστος παραγωγής που συνεχώς αυξάνει καθιστώντας απαγορευτική την αγροτική δραστηριότητα.
Καταστροφές που δεν αποζημιώνονται  από τον ΕΛΓΑ.

Χαμηλές τιμές στα προϊόντα, αλλά και αν ακόμη σε μια χρονιά υπάρχει κάποια καλύτερη τιμή, εξανεμίζεται από τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής όπως έγινε φέτος και έτσι λιγότερα χρήματα μένουν στην τσέπη μας.
Αντιπλημμυρικά- Αποστραγγιστικά έργα.

Ήρθε η στιγμή ο κάθε αγρότης και ο κάθε κτηνοτρόφος να αντιδράσει σε όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν και καθιστούν δύσκολη την επιβίωση τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειας του.

Ήρθε η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με την πλούσια εμπειρία που έχουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά πώς ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε στον δρόμο και ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας.

Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας.

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ 29/1/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ.

Καλούνται όλοι αγρότες -κτηνοτρόφοι να παραβρεθούν στην σύσκεψη, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την συνέχιση και την κλιμάκωση των αγροτικών μας κινητοποιήσεων.

Στην σύσκεψη θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του Covid-19.