Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του κάμπου ζητούν οι αγρότες της Καρδίτσας (Βίντεο)

Την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων που θα θωρακίσουν τις καλλιέργειές τους, τις περιουσίες τους αλλά και την ίδια τους τη ζωή ζητούν οι αγρότες της περιοχής μας που με αιχμή τα αντιπλημμυρικά πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (27/1) την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση της χρονιάς συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΕΟΑΣΚ σε συνεργασία με τους Αγροτικούς Συλλόγους Παλαμά, Λεύκης και Ιτέας στη γέφυρα «Σταυρός» στο δρόμο Παλαμά- Ιτέας.

Στο χώρο άρχισαν να συγκεντρώνονται από το πρωί αγρότες με τα αγροτικά τους μηχανήματα, – σε πολλά χωριά με βάση της απόφαση της σύσκεψης της ΕΟΑΣΚ στον Παλαμά αγροτικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί από χθες στις πλατείες-  που παρέταξαν κατά μήκος του δρόμου, o οποίος έκλεισε για λίγα λεπτά από της Τροχαία για λόγους ασφαλείας. Με δεδομένο ότι λόγω της πανδημίας, αλλά και των αντίξοων συνθηκών η ΕΟΑΣΚ δεν πραγματοποίησε επισκέψεις κλιμακίων της σε κάθε χωριό η συμμετοχή του αγροτικού κόσμου στο συλλαλητήριο κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική από τους αγροτοσυνδικαλιστές που αναμένεται να μεταφέρουν το κλίμα στην επικείμενη πανθεσσαλική σύσκεψη ομοσπονδιών και αγροτικών συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στα Φάρσαλα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κων. Τζέλλας ο αγροτικός κόσμος του Νομού είναι ανοχύρωτος έναντι των πλημμυρών και με απόγνωση βλέπει σε κάθε μεγάλη κακοκαιρία τα χωράφια του  να πλημμυρίζουν και ο κόπος του να πάει χαμένος. Παρά τις εξαγγελίες των κυβερνώντων τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν τις καλλιέργειες, τις περιουσίες, αλλά και τις ίδιες τις ανθρώπινες ζωές δεν έχουν υλοποιηθεί και ο εφιάλτης των πλημμυρών παραμένει.

Το σημερινό συλλαλητήριο είναι η αφετηρία αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα συναποφασίσουμε και με τους άλλους αγρότες της Θεσσαλίας για να διεκδικήσουμε και τα άλλα αιτήματα που έχουμε τα οποία αφορούν το κόστος παραγωγής που έχει εκτιναχθεί στα ύψη με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, που είναι ένα σκληρό «χαράτσι» για τον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο και θα παλέψουμε για την κατάργησή της.

Η διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες, η μείωση των τιμών των αγροτικών εφοδίων, οι δίκαιες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ο οποίος θα πρέπει να είναι στο πλευρό των αγροτών και να αποζημιώνει το 100% των ζημιών για το σύνολο της φυτικής και ζωικής παραγωγής είναι βασικά αιτήματα του αγροτικού κόσμου του Νομού και αναμένεται να αποτελέσουν το βασικό διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν στην Πανθεσσαλική σύσκεψη στα Φάρσαλα.

Στο συλλαλητήριο μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου, ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφέρειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας κ. Τ. Τσιαπλές, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Γ. Καπράνας, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι απο διάφορα σωματεία της Καρδίτσας.

Πηγή: karditsalive.net