Οι Ενεργοί πολίτες παρατείνουν την δράση με τα καπάκια…

Ως γνωστόν, ο  Σύλλογος Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων ξεκινήσαμε  στις γιορτές των Χριστουγέννων την εορταστική δράση «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – Συλλέγουμε ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ».

Μια δράση με οικολογικό αλλά και κοινωνικό προσανατολισμό, αφού στόχο έχει από τη μια την ευαισθητοποίηση όλων μας, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον από την αλόγιστη χρήση των πλαστικών και την απόρριψη υλικών,  που  μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη, στα συμβατικά σκουπίδια και από την άλλη τη χρησιμοποίηση και την εκμετάλλευση των χρήσιμων αυτών υλικών για κοινωνικούς σκοπούς. 

Η μέχρι τώρα ανταπόκριση και συμμετοχή στη δράση αυτή υπήρξε πράγματι σημαντική και αξιόλογη. Όμως, επειδή εκτιμάμε ότι πολλοί από τους συμπολίτες μας, για διάφορους λόγους ο καθένας, δεν μπόρεσε να συμμετάσχει μέχρι τώρα στη δράση αυτή, ο Σύλλογός μας αποφάσισε να παρατείνει για λίγες ημέρες ακόμη την τελική ημερομηνία συλλογής των καπακιών. Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας που έχουν συγκεντρωμένα πλαστικά καπάκια να τα εναποθέσουν στους ειδικούς κάδους που, με φροντίδα του Συλλόγου μας , είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία της πόλης μας, τις επόμενες ημέρες

Σας καλούμε να κάνουμε όλοι μας το αυτονόητο. Δεν έχουμε καμία μαγική λύση, ούτε φιλοδοξούμε να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα. Είναι όμως βέβαιο, πως όλοι μαζί θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό και πολύ χρήσιμο για τη κοινωνία μας περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα, που θα συμβάλλει, έστω κατ’ ελάχιστο, αφενός στην κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου στη καλλιέργεια αισθημάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού τα έσοδα, που θα αποκομίσουμε από τη προώθηση των καπακιών σε βιομηχανίας ανακύκλωσης πλαστικού, θα διατεθούν, καθ’ υπόδειξη και με την καθοδήγηση του Συλλόγου Φιλανθρωπίας και Ιεραποστολής Φαρσάλων «Παναγία Ελεούσα» για την κάλυψη αναγκών οικογενειών που έχουν ανάγκη.

ΥΓ.  Όλη η προσπάθεια, που απαιτεί και κόπο και χρόνο, γίνεται ανιδιοτελώς και με ενθουσιασμό, από εθελοντές, μέλη και φίλους του Συλλόγου μας. Θερμή παράκληση, προς διευκόλυνση της προσπάθειάς μας αυτής, να εναποθέτετε στους ειδικούς κάδους μόνο πλαστικά καπάκια, χωρίς σκουπίδια και άλλα ξένα αντικείμενα. Έτσι θα κάνετε πιο εύκολη αλλά και πιο ευχάριστη τη προσπάθεια των μελών μας που ασχολούνται με τη δράση αυτή.

Για μεγάλες ποσότητες καπακιών παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα μέλη μας: Δ. Πρεκατέ 6979 001349  /  Φ. Ευαγγελοπούλου 6972 440583    / Σ. Λιάγκα 6976830708  /  Β. Μπίμπου 6978 617294

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας

Το Διοικητικό Συμβούλιο