Ε. Λιακούλη: «Κλείνει το κατάστημα Eurobank των Φαρσάλων, τραπεζικά αποκλεισμένοι οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση ερώτησης προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, σε σχέση με την απόφαση της Eurobank να κλείσει το υποκατάστημα της που βρίσκεται στο Δήμο Φαρσάλων, οδηγώντας τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε τραπεζικό αποκλεισμό, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, κ.Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της, η κ. Λιακούλη επισημαίνει τα εξής:

«Η πρακτική της συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών στη Λάρισα, και σε όλη τη χώρα,  συνεχίζεται και δημιουργεί προβλήματα τόσο για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όσο και για την οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, ειδικά, της περιφέρειας.

Πρόσφατα, μετά από μία δεκαετία κρίσης και εν μέσω πανδημίας η Eurobank ανακοίνωσε το κλείσιμο 25 καταστημάτων, εκ των οποίων τα 16  εξυπηρετούν την περιφέρεια. Στην ανακοίνωσή της, η Διοίκηση της Τράπεζας δηλώνει ότι βασικό συστατικό της απόφασης αυτής αποτέλεσε η αναδιάταξη δυνάμεων σε τομείς και περιοχές, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Μεταξύ των καταστημάτων της περιφέρειας που πρόκειται να κλείσει είναι και το μοναδικό κατάστημα της Τράπεζας που βρίσκεται στο Δήμο Φαρσάλων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η κίνηση αυτή προκαλεί μεγάλη αναστάτωση, τόσο στους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, όσο και στην τοπική κοινωνία, αλλά και πλήγμα στην οικονομική ζωή του Δήμου Φαρσάλων. Στη συνέχεια, τονίζουν την αντίθεσή τους στη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας, ιδιαίτερα σε δήμους εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, αφού η ύπαρξη υποκαταστημάτων σε κάθε Δήμο, ενισχύει την τοπική κοινωνία και την οικονομία της, γεγονός που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, δεδομένου των δύσκολων συνθηκών που προκάλεσαν η οικονομική κρίση και η πανδημία.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank, το μοναδικό στο Δήμο Φαρσάλων, θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής και θα οδηγήσει, περαιτέρω στην υποβάθμιση της οικονομικής ζωής του Δήμου, δημιουργώντας συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού στην τοπική οικονομία

Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς να μας εξηγήσουν πως σκοπεύουν να διασφαλίσουν την ομαλή τραπεζική εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Φαρσάλων και να μην αποφευχθεί ο τραπεζικός τους αποκλεισμός, αλλά και πως θα προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας στον τραπεζικό κλάδο, οι οποίες εξαφανίζονται καθημερινά, αφήνοντας μετέωρους χιλιάδες εργαζομένους.

*Φωτ. αρχείου