Τσακνάκης – Αράπκουλε: Στο ίδιο έργο αλλά όχι θεατές

Μετά τις καταστροφές των προηγούμενων ημερών από τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ακραία στα μέσα Ιανουαρίου, σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, αναγνωρίζεται για ακόμη μια φορά η τεράστια ευθύνη αυτής της Περιφερειακής Αρχής. Δυστυχώς, η παντελής έλλειψη αναπτυξιακού πλάνου της υπαίθρου τα τελευταία 10 χρόνια, άφησε ανοχύρωτη τη Θεσσαλία απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και έρχεται να αποδείξει για πολλοστή φορά πως είμαστε εντελώς απροετοίμαστοι για τη λεγόμενη προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή.

Από την επίσκεψη μας στις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων, πήραμε το μήνυμα πως οι πολίτες επιζητούν άμεσες λύσεις και αποδοκιμάζουν περίτρανα τις όποιες λαϊκιστικές πρακτικές, οι οποίες οδήγησαν τα τελευταία χρόνια σε αυτά τα αποτελέσματα. Έχουν βαρεθεί πλέον οι πολίτες τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τις συνεδριάσεις κατόπιν εορτής, για τα λαμβανόμενα μέτρα ανακούφισης και τον τρόπο αποζημιώσεων των περιουσιών τους. Άλλωστε, ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις σε μια σειρά από εύλογα ερωτήματα, όταν ο ίδιος – ένα μήνα μετά την καταστροφή του «Ιανού» – δήλωσε πως  έχει σχέδιο ύψους 30 εκ. ευρώ για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή των Φαρσάλων. Επιπρόσθετα, στα τέλη του 2021 σε συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου, σε απάντηση σχετικής ερώτησης άλλης περιφερειακής παράταξης, σχετικά με το ποια αντιπλημμυρικά έργα έγιναν, δήλωσε την περάτωση των περισσότερων έργων. Οπότε θα πρέπει να απαντήσει στους πολίτες της Θεσσαλίας:

Γιατί παρουσίασε στο περιφερειακό συμβούλιο και διαφήμιζε στον τύπο ως ολοκληρωμένα  μια σειρά από αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν;

Μήπως υπάρχουν ευθύνες επιλογής αναδόχων έργων στον καταιγισμό απευθείας αναθέσεων;

Γιατί ενώ είναι στην εξουσία έντεκα (11) και πλέον χρόνια, επιρρίπτει ευθύνες πάντα σε τρίτους, όπως κεντρική κυβέρνηση, οργανισμούς και Δήμους, όταν γίνονται καταστροφές και από την άλλη πάντα οικειοποιείται τις καλές πρακτικές αυτών;

Εμείς ως παράταξη δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε την Περιφερειακή αρχή ζητώντας  πειστικές απαντήσεις. Άλλωστε, όταν τους προειδοποιήσαμε για την επόμενη μέρα, μας αποκάλεσαν Κασσάνδρες. Οι Κασσάνδρες όμως απλώς πρόβλεψαν “καθώς την ευθύνη για της άλωσης της Τροίας την έχει απόλυτα ο Πρίαμος.”