Λάρισα: Νέο θύμα απάτης μέσω αγγελίας – Ήθελε να πουλήσει την μοτοσικλέτα, έχασε και 3.000 ευρώ!

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άνδρα, για το αδίκημα της απάτης που διαπράχθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2021 σε βάρος έτερου άνδρα.

Ειδικότερα, ο παθών στις 8 Δεκεμβρίου ανήρτησε, σε ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης μοτοσικλέτας, για την οποία, την 10η Δεκεμβρίου, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του άτομο εμφανιζόμενο ως αγοραστής. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την αγορά της μοτοσικλέτας, ο παθών πείστηκε και του γνωστοποίησε τον τραπεζικό του λογαριασμό, το ΡΙΝ της τραπεζικής του κάρτας, καθώς και τον εξαψήφιο κωδικό που έλαβε στην τηλεφωνική του σύνδεση.

Κατόπιν αυτών, ο παθών διαπίστωσε τη μεταφορά του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό σε τραπεζικό λογαριασμό του δράστη.

Σημειώνουμε ότι ο συγκεκριμένος τρόπος απάτης γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση το τελευταίο διάστημα με τους δράστες να εκμεταλλεύονται σε μεγάλο βαθμό την άγνοια πολλών πολιτών διαμοιράζοντας σε αγνώστους ιδιαίτερα ευαίσθητα προσωπικά τραπεζικά δεδομένα.