Στέλλα Μπίζιου: Αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα με τα δικαιώματα Εθνικού Αποθέματος

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου προκειμένου να τον ενημερώσει για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Ελασσόνας με τα δικαιώματα Εθνικού Αποθέματος.

Με την αναφορά της η Λαρισαία βουλευτής επισημαίνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μια σειρά ζητημάτων που αναδεικνύει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Ένωση Ελασσόνας. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η αναδρομική ισχύς της ΚΥΑ Οκτωβρίου δημιούργησε πρόβλημα στις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος 2020, που ήδη είχαν λάβει χώρα προ της δημοσιεύσεως της απόφασης, τονίζοντας ότι συνεπεία αυτής ακυρώθηκαν στην Ελασσόνα 13 μεταβιβάσεις.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης με την ταυτοποίηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των καταχωρημένων στην ΕΑΕ εκτάσεων, αφού ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε με βάση το Ε9 των παραγωγών, πριν όμως ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, με αποτέλεσμα την άδικη εξαίρεση πολλών αγροτεμαχίων από την πληρωμή του 2021. Επιπλέον, μετά την έκδοση της ΚΥΑ Οκτωβρίου 2021, ανέκυψαν προβλήματα στην κατανομή βοσκοτόπων, αφού πολλοί κτηνοτρόφοι διαπίστωσαν μείωση των βοσκοτοπικών δικαιωμάτων τους.

Η κα Μπίζιου κατέληξε ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου να εξαντλήσει κάθε περιθώριο εξεύρεσης λύσεων υπενθυμίζοντας ότι η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της υπαίθρου μας είναι επένδυση στρατηγικής προτεραιότητας για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.