Ο καιρός του Σαββάτου

Για το Σάββατο προβλέπονταισποραδικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, ενώ από νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, ενώ από νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια 5-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο ανοιχτά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίουαναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη. Από το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα ανατολικά, 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.