Ο καιρός της Πέμπτης

Γενικά αίθριος καιρός, με αυξημένη σχετική υγρασία, προβλέπεται σήμερα. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Ιόνιο, τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά τους 23 με 26 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 και πρόσκαιρα μέχρι το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκηαναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3, στα ανατολικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και στα βόρεια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια ο καιρός αναμένεται αίθριος σε γενικές γραμμές, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα νότια πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 και στα βόρεια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα βόρεια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή
Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, προβλέπονται την Παρασκευή. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 3-4 και πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ, ενώ βαθμιαία στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 27 βαθμούς Κελσίου.