Ο καιρός της Τετάρτης

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, στην κεντρική και νότια χώρα, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοιθα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά, 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νότια, όπου από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο από μηδέν έως 15 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις Σποράδες. Στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο, αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4-5 μποφόρ και στα δυτικά βορειοανατολικοί, 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την 28ηΟκτωβρίου
Για την Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και σταδιακά στις νότιες Κυκλάδες, ενώ μετά το μεσημέρι, κυρίως στην Κρήτη, αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 21 με 23 και στα υπόλοιπα νησιά και τα ηπειρωτικά τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.