Ανεκτίμητη και διαρκής η προσφορά της ΕΛΑΣ στην κοινωνία

«Τιμούμε σήμερα την Ελληνική Αστυνομία, τις γυναίκες και τους άνδρες της σε οποιοδήποτε μετερίζι και αν βρίσκονται. Η καθημερινή τους προσπάθεια να προστατέψουν τον πολίτη και να διατηρήσουν την ασφάλεια και την ευνομία στη σύγχρονη κοινωνία αξίζει την αναγνώριση και την επιβράβευσή μας». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή της Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), ανήμερα της εορτής του προστάτη της Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «οφείλουμε να αναγνωρίζουμε ότι η υπευθυνότητα με την οποία οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ επιτελούν το καθήκον τους αντικατοπτρίζεται στην καθημερινότητά μας, στα κοινωνικά αγαθά της ασφάλειας, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ελευθερίας που απολαμβάνουμε άλλα πολλές φορές, λανθασμένα, τα θεωρούμε δεδομένα.

Το έργο τους είναι ομολογουμένως δύσκολο και πολύπλοκο, άλλα η κοινωνική του διάσταση είναι ανεκτίμητης αξίας. Αυτό κατέστη ακόμη περισσότερο πασιφανές με την επέλαση του covid, που συντάραξε το παγκόσμιο οικονομικοκοινωνικό γίγνεσθαι, καθώς το Σώμα επωμίστηκε επιπλέον των αναρίθμητων αρμοδιοτήτων του και αυτές που αφορούν την τήρηση επιπρόσθετων μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η κοινωνία προσβλέπει στην αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ και όλο και περισσότεροι σήμερα αντιλαμβάνονται τους κινδύνους και τις ευθύνες που επωμίζονται οι αστυνομικοί. Ως πολίτες οφείλουμε να αποδίδουμε τον δέοντα σεβασμό στον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί το αστυνομικό σώμα και με την υπεύθυνη στάση μας να συνεπικουρούμε το έργο του.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Να έχουν υγεία και δύναμη για να μπορούν να εκπληρώνουν με επιτυχία την αποστολή που τους εμπιστεύθηκε η συντεταγμένη πολιτεία».