Καιρός: Ηλιοφάνεια, τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη την Κυριακή

Γενικά αίθριος προβλέπεται την Κυριακή ο καιρός, αλλά βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται τη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα είναι αρχικά μεταβλητοί και τοπικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και του βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες τους 29 με 33 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.