Ασφαλής, «πράσινος», «έξυπνος» ο 10ος Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Η διοργάνωση του 2021-22 έχει ως θέμα «Ο Θρύλος του Ιππότη των Χριστουγέννων»

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτής την Ελλάδα επιστρέφει! Ο 10ος Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί φέτος από 3 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι 6 Ιανουαρίου 2022. Θα είναι απολύτως προσαρμοσμένος στα υγειονομικά πρωτόκολλα της περιόδου και εντελώς ευθυγραμμισμένος με την κλιματική αλλαγή.
Το θέμα του είναι «Ο Θρύλος του Ιππότη των Χριστουγέννων» και συνίσταται σε 4 ιππότες στοιχείων της φύσης: ανακύκλωσης, νερού, δάσους και ενέργειας, Οι ιππότες θα στέκονται στην κυκλικής κατασκευής φετινή διοργάνωση, παραπέμποντας στην κυκλική οικονομία, στα οργανικά απορρίμματα, στην ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος.

Παπαστεργίου: Για τα παιδιά και το περιβάλλον

Οπως το περιέγραψε ο Δήμαρχος Τρικκαίων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, στο θέατρο «Μηχανουργείο» του μύλου Ματσόπουλου): «Οι Ιππότες των Χριστουγέννων θα δώσουν χαρά και θα προστατεύουν περιβάλλον». Διότι
«μέσα στη μαυρίλα της εποχής, μας λείπει η χαρά. Λείπει από την τοπική κοινωνία, λείπει από τις παιδικές ψυχές». Οπότε με τη φετινή διοργάνωση γεννιέται «η ελπίδα για να βρούμε ξανά ρυθμούς» για να μπορούν τα παιδιά «να ξαναζήσουν το όμορφο αυτό παραμύθι».
Και το φετινό μήνυμα είναι μήνυμα που πρέπει να ακουστεί τώρα, μετά τις πυρκαγιές: να ξαναφέρουμε πίσω τις ζωές μας να «ξαναφέρουμε» πίσω το περιβάλλον.
Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι, μετά την περυσινή μη πραγματοποίηση της διοργάνωσης «φέτος τα δεδομένα είναι πιο καθαρά: υπάρχει το εμβόλιο και η νόσηση συμπολιτών, που μας οδήγησαν στη λήψη της ξεκάθαρης απόφασης, να υλοποιήσουμε τη γιορτή».
Αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα για τα οικονομικά και άλλα μεγέθη, δίνοντας μέγιστη έμφαση στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των συμμάχων – χορηγών.
Ζήτησε δε, μαζική… επιστράτευση, για να δοθεί το εμβληματικό μήνυμα με την ευκαιρία της 10ης διοργάνωσης, επιμένοντας, τόσο στη θεματολογία, όσο και στην ασφάλεια των χιλιάδων- επισκεπτών

Η ιστορία των Ιπποτών

Ιππότες μιας άλλης εποχής εμφανίσθηκαν και φύλαξαν τον αγαπημένο μας Μύλο από τους «εισβολείς». Φιλοξενήθηκαν στο  παραμυθένιο Κάστρο που δημιούργησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά και θα μας συντροφεύσουν τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη των Τρικάλων.

Οι ειρηνικοί και ευγενικοί Ιππότες θα μας αφηγηθούν μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Θα συναντήσουμε τους καλόκαρδους Ιππότες στα εντυπωσιακά τους Φρούρια και θα ταξιδέψουμε, μέσα από τις ιστορίες τους, σε μια άλλη εποχή όπου έννοιες όπως  η αναγέννηση, η αλληλεγγύη, η προστασία, η αγάπη είχαν πραγματική σημασία.

Ο «Πράσινος» και ο «Εξυπνος» Μύλος των Ξωτικών

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας τόνισε ότι η προσπάθεια γίνεται για «έναν καινούργιο, διαφορετικό, αναγεννημένο Μύλο των Ξωτικών. Ξαναχτίζουμε τη μεγαλύτερη μηχανή παραγωγής χαμόγελου στην Ελλάδα για τα παιδιά, προκειμένου να ζήσουν ξανά ένα όμορφο παραμύθι, σε συνδυασμό με τη γνώση για το περιβάλλον».
Και επεσήμανε ως προς τη θεματολογία, ότι η κεντρική ιδέα αφορά στο ότι «οι ιππότες προστατεύουν τη  φύση και περιβάλλον, βρίσκονται στην υπηρεσία της ανθρωπότητας».
Αποκαλύπτοντας δράσεις των Ξωτικών, ο κ. Κωτούλας τόνισε ότι
– θα υπάρχει μείωση στο πλαστικό (θα αφορά σε πλαστικό μιας χρήσης),
– τμήμα της παραγόμενης ενέργειας θα προέρχεται κατά το δυνατόν από ανανεώσιμες πηγές,
– τα απορρίμματα θα εντάσσονται στην προσπάθεια για μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.
Και τόνισε ότι το αισιόδοξο μήνυμα αφορά στο ότι οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές να αγκαλιάσουν το εγχείρημα, για πιο όμορφα Χριστούγεννα φέτος στα Τρίκαλα.

Ο ασφαλής Μύλος των Ξωτικών

Ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ κ. Οδ. Ράπτης αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα υγείας και ασφάλειας. Η φράση που θα χαρακτηρίζει τον φετινό Μύλο των Ξωτικών είναι πως αυτός θα πραγματοποιηθεί με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο. Και μάλιστα «με μέγιστη αυστηρότητα», όπως επεσήμανε, αναφερόμενος στο παράδειγμα των νησιωτών, που εμβολιάστηκαν για τη θερινή τουριστική περίοδο.
Ο κ. Ράπτης έδωσε το μήνυμα για τον εμβολιασμό όλων, ώστε «ο φετινός Μύλος των Ξωτικών να είναι ένας ασφαλής προορισμός
Μάλιστα σημείωσε ότι αυτή η φράση αφορά και τους επαγγελματίες που θα συνεργαστούν με τον Μύλο και, φυσικά, το προσωπικό, για τον κορυφαίο οικογενειακό προορισμό της χώρας, το κορυφαίο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο.

Στα υπόλοιπα τεχνικά ζητήματα, τονίστηκε πως ξεκινά άμεσα η πρόσκληση σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες, χορηγούς για συνεργασία.
Για περισσότερες πληροφορίες ξεκινά η λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας www.milosxotikon.gr ενώ είναι διαθέσιμος και ο τηλεφωνικός αριθμός 24310 38890.