Καιρός: ζέστη και βοριάδες την Δευτέρα

αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα ανατολικά, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν άνεμοι αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 56 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, δε στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, με ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς και στην δυτική Μακεδονία από 13 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι και απόγευμα δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου, δε στα νησιά του Ιονίου αο 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Θεσσαλία. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη, προβλέπεται στα βόρεια αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένεται τη νύχτα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι κυρίως στα ορεινά και στη Θεσσαλία μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά και τα νότια, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια πελάγη 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.