Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας

Για το Σάββατο, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά κυρίως της βόρειας ηπειρωτικής χώρας, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 38 Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, στα βόρεια, τις μεσημεριανές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, δε στα ανατολικά στην αρχή της ημέρας βόρειοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημεριανές ώρες στη δυτική και κατά τόπους στη κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 και νωρίς το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα νησιά και τα παραθαλάσσια τμήματα, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Στη νότια Πελοπόννησο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, και στην αρχή της ημέρας βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις Σποράδες και στα παραθαλάσσια τμήματα, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ και στην Κρήτη 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα βόρεια στην αρχή της ημέρας βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα, πλην της Θράκης θα αυξηθούν και, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά και τα νότια, 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί, 3 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.