Καιρός: μπόρες και καταιγίδες την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 31 και στα νησιά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Θράκη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, που το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί, 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Θεσσαλίας και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια. Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα τοπικά 5 και στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή
Για την Παρασκευή προβλέπεται στα ηπειρωτικά αρχικά αίθριος καιρός, αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια καθώς και στα ορεινά της κεντρικής χώρας, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί οι άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς, ενώ στα νησιά τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.