Ο καιρός την Μεγάλη Δευτέρα: άνοδος θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις

Μεγάλη Δευτέρα, αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική σήμερα Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3-4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, και αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί και στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Μεγάλη Τρίτη

Για την Μεγάλη Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο, 4 με 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση, που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία όμως θα επικρατήσουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.