Τα Φάρσαλα προετοιμάζονται για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση

Για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των προτεινόμενων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση, συζήτησε η ομάδα εργασίας που έχει δημιουργήσει ο δήμος Φαρσάλων.

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Ντόρα Πρεκατέ και τα μέλη της κοινότητας κ.κ. Ντίνος Βαρακλιώτης, Φωτεινή Πιτσάβα και Σάκης Γεροβασίλης, καθώς και η ειδική συνεργάτιδα το δημάρχου Φαρσάλων κ. Άννα Φλωρά.

Υπενθυμίζεται πως τα Φάρσαλα συγκαταλέγονται στους δήμους της χώρας που θα συμμετάσχουν με εκδηλώσεις στον εορτασμό.

Ήδη, στην αρμόδια οργανωτική επιτροπή «Ελλάδα 2021», έχει κατατεθεί πρόταση για την υλοποίηση σειράς δράσεων.

Η πρώτη τιτλοφορείται «Τα Φάρσαλα στην ελληνική επανάσταση!» μία  εικαστική έκθεση στον Πύργο Καραμίχου, η οποία περιλαμβάνει έκθεση αντικειμένων, αρχείων και όπλων της ελληνικής επανάστασης από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαρσάλων. Η προτεινόμενη ημερομηνία έναρξης είναι η 15η Αυγούστου 2021.

Η δεύτερη δράση αφορά μία μουσικοχορευτική γιορτή της πόλης, με την συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων με χορούς και τραγούδια από την Ελληνική επανάσταση. Η προτεινόμενη ημερομηνία είναι η 15η Αυγούστου 2021.

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την Επιτροπή 2021 και το «LETS DO IT» θα πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση στην πόλη. Η προτεινόμενη ημερομηνία είναι η 21η Νοεμβρίου 2021.

Μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα «Φάρσαλα – Ελλάδα 2021».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Παρά τη μη διεξαγωγή εκδηλώσεων με τη συμμετοχή κοινού κατά την επικείμενη επέτειο της 25ης Μαρτίου, λόγω των ειδικών συνθηκών με την πανδημία, ο δήμος Φαρσάλων έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων για να τιμήσει την ιστορική για την πατρίδα μας ημέρα.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν φωτισμό δημοσίων κτηρίων και αξιοθέατων με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας, σημαιοστολισμό στις πλατείες της πόλης, μουσική με επετειακά τραγούδια στις πλατείες, δημιουργία μεγάλων banner με τις μορφές των ηρώων της επανάστασης που θα κοσμούν το δημοτικό κατάστημα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κατάθεση στεφανών.