Η “Μήδεια” προ των πυλών με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Στο μάτι της “Μήδειας” έχει μπει για τα καλά η επαρχία Φαρσάλων, όπως και το σύνολο της Θεσσαλίας. Λίγες ώρες πριν φτάσει η κακοκαιρία στην περιοχή, τα προγνωστικά μετεωρολογικά στοιχεία αναφέρουν ότι θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά που θα επεκταθούν ακόμα και στα πεδινά τμήματα με θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο για πολλές ημέρες.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από σήμερα το πρωί σταδιακά από τα βορειοδυτικά, αρχικά με χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι οποίες θα κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει να χιονίζει και στα πεδινά του νομού, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας προς ξημερώματα Κυριακής τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Από αύριο το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν αφήνοντας πίσω τους ψύχος, το οποίο θα μας ταλαιπωρήσει για μια εβδομάδα με ισχυρό παγετό. Ίδιος καιρός αναμένεται σχεδόν για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις περισσότερες περιοχές την Κυριακή το πρωί να είναι “ντυμένες” στα λευκά.