600άρι για βοηθητικούς χώρους και αποθήκες

Ξεκινάει η συμπληρωματική χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης (600,00 €) σε νοικοκυριά της κύριας κατοικίας αυτών που πλήγηκαν από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Φαρσάλων. Η χορήγηση επιδόματος εντάσσεται σε πρόσφατη ΚΥΑ που συνυπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο. Αφορά τους Δημότες που δεν υπέβαλαν αίτηση οικονομικής ενίσχυσης στο Δήμο Φαρσάλων και των οποίων οι βοηθητικοί χώροι, αποθήκες των κύριων κατοικιών τους υπέστησαν ζημιές. Η εφάπαξ αυτή οικονομική ενίσχυση δεν αφορά ζημίες σε μάντρες, περιφράξεις, χαγιάτια, υπόστεγα κ.λπ.

ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

α) οι αιτούντες να μην έχουν λάβει το προηγούμενο διάστημα από το Δήμο επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών (600,00 €) ή/και επιχορήγηση για αντικατάσταση οικοσκευής.

β) οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων – κύριων  κατοικιών – που έχουν υποστεί υλικές ζημιές σε βοηθητικούς χώρους/αποθήκες να έχουν δηλωμένα τα ακίνητα αυτά στο έντυπο Ε9

γ) οι βοηθητικοί χώροι/αποθήκες να είχαν δηλωθεί φορολογικά προ της εκδήλωσης του κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ»

Διευκρινίζεται επίσης, ότι όσοι/ες διαθέτουν βοηθητικούς χώρους, αποθήκες και έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση στον Δήμο Φαρσάλων χωρίς όμως να έχουν λάβει έως τώρα οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, διότι εξαιρούνταν σύμφωνα με την προηγούμενη εγκύκλιο (33862/6.05.2019 K.Y.A) δεν χρειάζεται να καταθέσουν νέα αίτηση. Στις περιπτώσεις αυτές θα γίνει έλεγχος των δικαιολογητικών συνδυαστικά με τις αυτοψίες οι οποίες έχουν διενεργηθεί, ή θα ζητηθεί φωτογραφικό υλικό, ώστε να δοθεί η προβλεπόμενη επιχορήγηση.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει αίτηση μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Φαρσάλων, προκειμένου να ενημερωθούν για την ένταξή τους στη διαδικασία επιδότησης. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από  15-2-2021 έως και 26-2-2021 στην είσοδο των γραφείων της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. του Δήμου Φαρσάλων και ηλεκτρονικά στο email protokolo@dimosfarsalon.gr, προκειμένου ο Δήμος να έχει μια εκτίμηση του συνολικού ποσού που θα απαιτηθεί για να καλύψει όλες τις περιπτώσεις και στη συνέχεια να υποβάλλει αίτημα προς έγκριση στο αρμόδιο Υπουργείο για συμπληρωματική επιχορήγηση.