Κ. Γουργουλιάνης: Είναι ώρα για ευρηματικά νέα μέτρα

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αναφέρει ότι τα ευρηματικά μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης: «Πέρασε ένας χρόνος για να μάθουμε ότι η μεταδοτικότητα αυξάνεται σε κλειστούς ανεπαρκώς αεριζόμενους χώρους, ότι ακόμα και με μάσκα αρκούν μερικές ώρες για να μολυνθούν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους. Γνωρίζουμε από τα αναγνωστικά του Δημοτικού τη ζεστή ελληνική οικογένεια. Στην οικονομική κρίση ιδιαίτερα οι παππούδες μεγαλώνουν μαζί με τα ενήλικα εγγόνια τους στο ίδιο μικρό σπίτι, συμβάλλοντας με τη σύνταξης τους στο οικογενειακό εισόδημα, αλλά ταυτόχρονα είναι ευάλωτοι σε μολύνσεις. Τέλος σε αυτή την καραντίνα βλέπουμε λιγότερους συμπολίτες μας στα πάρκα από την αρχή της πανδημίας.
Προχωράμε στους εμβολιασμούς, κρατάμε αποστάσεις , φοράμε μάσκες.
Κρατάμε τα παιδιά αρκετές ώρες μακριά από το σπίτι , καθημερινά σε εξωσχολικές δραστηριότητες όπως επισκέψεις σε πάρκα , αρχαιολογικούς χώρους. Αυξάνουμε τη φυσική δραστηριότητα όλων στο εξωτερικό περιβάλλον . Συνεχίζουμε την οικονομική δραστηριότητα με αγορές έξω από τα καταστήματα. Ανοίγουμε αργότερα τα εστιατόρια με θερμάστρες στους εξωτερικούς χώρους. Κερδίζουμε όσο γίνεται περισσότερες ηλιόλουστες ώρες τώρα που η μέρα μεγαλώνει!»

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!