Στέλλα Μπίζιου: Λογική και κανονικότητα θα επικρατήσουν στον Πανεπιστημιακό χώρο

«Ολική επαναφορά της λογικής και της κανονικότητας στον χώρο των Πανεπιστημίων σηματοδοτεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Ανώτατη Εκπαίδευση».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μετά τη συνάντησή της με την υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως και τη συζήτησή τους για τις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

«Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εισάγει αλλαγές που στοχεύουν στην αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών αλλά και στην αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Προάγουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία διασφαλίζοντας την ασφάλεια των φοιτητών. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τη γνώση, την έρευνα και την εξωστρέφεια ενώ ταυτόχρονα «επιστρέφουμε» τα Πανεπιστήμια στους φοιτητές.

Οι αλλαγές που εισάγονται με το νομοσχέδιο, που σε λίγες μέρες θα συζητηθεί στη Βουλή, αποτελούν προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και χρόνιο αίτημα της Ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λαρισαία πολιτικός η οποία ολοκλήρωσε τη δήλωση της τονίζοντας:

«Υποσχεθήκαμε στην ελληνική κοινωνία μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονισμού και εξωστρέφειας και η Παιδεία δεν μπορεί παρά να είναι το θεμέλιο αυτών των μεταρρυθμίσεων».