Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, παραμένει ο παγετός

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρα. Πού αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Πέμπτη, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, αυξημένες στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράραγυρος θα δείξει από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, θα έχει αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές, στα βορειοδυτικά καταιγίδες και στα ορεινά Ηπείρου και Δυτικής Στερεάς ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θ πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σάμο, αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.