Μ. Χαρακόπουλος με Υφ. Οικογένειας: “Μπούσουλας” δημογραφικής πολιτικής το Πόρισμα της Βουλής

«Το δημογραφικό ζήτημα της χώρας, το οποίο χρόνο με το χρόνο επιδεινώνεται, απαιτεί μια πολυπαραγοντική και ολοκληρωμένη παρέμβαση της Πολιτείας, η οποία αν ακολουθηθεί με συνέπεια μπορεί να αρχίσει να αποδίδει σε ένα μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τη σημασία της προώθησης μιας συνεκτικής πολιτικής για την αντιστροφή των αρνητικών τάσεων στους δημογραφικούς δείκτες θέσπισε ειδικό υφυπουργείο για το σκοπό αυτό». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την Οικογένεια, κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχήθηκε στη νέα υφυπουργό καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και την ευχαρίστησε διότι η πρώτη συνάντηση με κοινοβουλευτικό που πραγματοποίησε υπό την νέα της ιδιότητα ήταν μαζί του, ως πρώην Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό κατά την περίοδο 2017-2019.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την υφυπουργό ανέλυσε διεξοδικά τα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται το δημογραφικό στην πατρίδα μας, αλλά και τις προτάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καταθλιπτική εικόνα της διαρκούς μείωσης και ταυτόχρονης γήρανσης του πληθυσμού, βάσει και του πορίσματος που εξέδωσε η αρμόδια Επιτροπή, έπειτα από ενδελεχή και σε βάθος έρευνα αλλά και συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Ο κυβερνητικός βουλευτής τόνισε, ακόμη, ότι «το πόρισμα αυτό, το οποίο εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μπορεί να αποτελέσει τον “μπούσουλα” μιας αποτελεσματικής δημογραφικής πολιτικής. Αλλά για την επιτυχία του εγχειρήματος απαιτείται ο συντονισμός των δράσεων όλων σχεδόν των υπουργείων. Πρόκειται για μέτρα που δεν περιορίζονται στην απόδοση μόνο -όσο κι είναι απαραίτητα- επιδομάτων, αλλά άπτονται, μεταξύ άλλων, μιας σειράς οικονομικών πολιτικών, με φοροαπαλλαγές και κίνητρα δημιουργίας οικογένειας και απόκτησης τέκνων, προώθησης διαφορετικών προτύπων για την οικογένεια, στήριξης των εργαζόμενων μητέρων, επιστροφής των νέων που ξενιτεύτηκαν προς αναζήτηση εργασίας,. Κι αυτός είναι πιστεύω και ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει το νέο υφυπουργείο ώστε να πετύχει στο δύσκολο έργο του».