Ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας στον ΕΛΓΑ

Από τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας ανακοινώνεται ότι η Διοίκηση του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας επισκέφθηκε την υπηρεσία του ΕΛΓΑ Λάρισας και συναντήθηκε με τους Γεωπόνους και τον Διευθυντή κ. Μιχαήλ Λιόντο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν από τον παγετό την άνοιξη του 2020, καθώς επίσης και οι καταστροφές, οι οποίες  προκλήθηκαν από το καιρικό φαινόμενο ονόματι “Ιανό”.

         Από την ενημέρωση προέκυψε ότι το εν λόγω καιρικό φαινόμενο “Ιανός” προκάλεσε τις παρακάτω ζημιές σύμφωνα με τις δηλώσεις, που υποβλήθηκαν και ελέγχθηκαν από τον ΕΛΓΑ.

  1. Υποβλήθηκαν 18.308 δηλώσεις
  2. Εκδόθηκαν 44.144 πορίσματα εκ των οποίων 25.500 καταγράφηκαν, αναμένονται δε τις επόμενες ημέρες να καταγραφούν και τα υπόλοιπα
  3. Ελέγχθηκαν 741.000 στρέμματα εκ των οποίων 600.000 στρέμματα βαμβάκι
  4. Περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από τους κανονισμούς του ΕΛΓΑ ή από τις Κ.Ε θα εξεταστούν από τις επιτροπές, που συστήνονται από την Περιφέρεια.

     Πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Μιχαήλ Λιόντο συναισθανόμενοι το χρέος, που είχαν απέναντι στους πληττόμενους συμπολίτες μας, εργάσθηκαν με ζήλο και με όλες τους τις δυνάμεις με αποτέλεσμα να διεκπεραιώσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τον πρωτοφανή όγκο των αιτήσεων, που υποβλήθηκαν.

        Ο Σύλλογός μας αισθάνεται περήφανος για τα μέλη του και συγχαίρει δημοσίως τους συναδέλφους μας.

       Ευχόμαστε σ΄ όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους συναδέλφους μας Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά.