Μάξιμος με Λιβάνιο: “Εξακοσάρι” και για ζημιές του “Ιανού” σε βοηθητικούς χώρους!

Δέσμευση για επιπλέον χρηματοδότηση έργων στα Φάρσαλα

Επιπλέον χρηματοδότηση του δήμου Φαρσάλων για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός» ζήτησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο σε συνάντηση που είχε μαζί του.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ο οποίος είχε δεσμευτεί να παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που επέφερε ο μεσογειακός κυκλώνας, πήρε την πρωτοβουλία να συναντήσει εκ νέου τον αρμόδιο υφυπουργό μετά και την ενημέρωση που είχε από τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου.

Κατά τη συζήτηση, παρενέβη τηλεφωνικά ο δήμαρχος Φαρσάλων, εξηγώντας τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη συμπληρωματική χρηματοδότηση, ύψους 700.000 ευρώ, για τα έργα που εκτελεί ο δήμος. Ακολούθως, υπήρξε επικοινωνία και με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος, έχοντας επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση για τον δήμο Φαρσάλων.

Γρήγορα αντανακλαστικά

Επιπροσθέτως, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον αρμόδιο υφυπουργό «για τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στην επούλωση των πληγών που προκάλεσε ο “Ιανός” στη Θεσσαλία και την έμπρακτη ευαισθησία στην τακτοποίηση κάθε εκκρεμότητας». Ιδιαιτέρως τον ευχαρίστησε για την ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα λήψης της έκτακτης αποζημίωσης των 600 ευρώ και για όσους δεν πλημμύρησε η πρώτη κατοικία τους αλλά βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, πλυσταριά κλπ. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με αρ. 89572 για «Συμπληρωματική χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές», που συνυπογράφεται και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, δημοσιεύεται στο ΦΕΚ με αρ. φυλ. 5590/19.12.2020. Σε αυτήν προβλέπεται ότι «Το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 33862/16.05.2019 (Β’ 1699) κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, χορηγείται και στα νοικοκυριά των οποίων βοηθητικοί χώροι/αποθήκες της κύριας κατοικίας αυτών, πλήγηκαν από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός” και των συνεπακόλουθων πλημμυρών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας και Ευρυτανίας, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020».