Ελασσόνα: Το πιο “ακριβό” ποτό στην εποχή του κορονοιού

Στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας φαίνεται πως εδρεύει -σύμφωνα και με τον… μέσο όρο της δαπάνης για νυχτερινή διασκέδαση στην εποχή του κορονοϊού- το πιο «ακριβό» καφέ-μπαρ της χώρας τουλάχιστον.

Η τιμή ενός ποτού σε περιόδους κανονικότητας συνήθως κυμαίνεται σε φυσιολογικές τιμές, αλλά μετά τον έλεγχο της αστυνομίας, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, η τιμή του ποτού εκτοξεύεται στα… 600 ευρώ, τιμή υψηλότερη και από την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας μετά από καταγγελία προφανώς, στις 8 προχθές το βράδυ, κλήθηκαν να ελέγξουν καφέ μπαρ στην πλατεία της Ελασσόνας. Έτσι, διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του βρισκόταν θαμώνες.

Κάποια στιγμή όταν οι αστυνομικοί κατέστησαν σαφές πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, ο υπεύθυνος του καταστήματος ξεκλείδωσε ενώ οι θαμωνες, αδιαμαρτύρητα δέχθηκαν το διοικητικό πρόστιμο το οποίο τους επιβλήθηκε.

Στην ιδιοκτήτρια του καφέ-μπαρ, η οποία απουσίαζε μάλιστα την ώρα του ελέγχου οι αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας, επέβαλαν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, στον σερβιτόρο και προσωρινό υπεύθυνο του καφέ επέβαλαν πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Τέλος, σε κάθε έναν από τους 6 θαμώνες του μπαρ επέβαλαν πρόστιμο 600 ευρώ, εκ των οποίων τα 300 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα 300 ευρώ για τον περιορισμό κίνησης.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας