Ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων για τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ στο Δήμο Φαρσάλων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων και ειδών καθαριότητας σε δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) που πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης και επιθυμούσαν την παραλαβή των προϊόντων, προχώρησε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, ο Δήμος Φαρσάλων, στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς Φαρσάλων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Μέτρα προστασίας

Λόγω της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί  (COVID 19)  , η διανομή των προϊόντων έγινε με τη μεθοδολογία διανομής «Drive Through». Οι ωφελούμενοι που προσέγγισαν το σταθερό σημείο  διανομής  (Σκεπαστή Αγορά Φαρσάλων) με όχημα, ακολούθησαν τον διαμορφωμένο διάδρομο εισόδου και εξόδου του οχήματος στον περιβάλλοντα χώρο της σκεπαστής αγοράς. Οι ωφελούμενοι δεν αποβιβάστηκαν σε καμία στιγμή από τα οχήματά τους και διέρχονταν από  δύο «στάσεις». Στην πρώτη πραγματοποιήθηκε η ταυτοποίησή τους από υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας, οι οποίοι φορούσαν μάσκες και γάντια και στη δεύτερη , ο ωφελούμενος υποδείκνυε στους ωφελούμενους του αναδόχου που να τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκάζ) και εκείνοι ολοκλήρωναν τη διαδικασία. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνέχιζαν την έξοδό τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Προϊόντα που διανεμήθηκαν

Προϊόντα που διανεμήθηκαν: κοτόπουλο, χοιρινό κρέας, γραβιέρα, φέτα, πατάτες, αλεύρι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, κριθαράκι, μαρμελάδα, μέλι, τοματοπολτός,  ρύζι, φακές, φασόλια, φρυγανιές, σαμπουάν, οδοντόκρεμα, σαπούνι πλάκα, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, (σύνολο 20 προϊόντα). Ωφελούμενοι ήταν 374 οικογένειες του Δήμου Φαρσάλων.

Η διανομή υλοποιήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων-ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. Στη διάρκεια της διαδικασίας παρευρέθηκε  και ο Δήμαρχος Φαρσάλων Εσκίογλου Μάκης.

Η όλη προσπάθεια συντονίστηκε από τον Δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο διανομής κ. Μπαλατσό Κων/νο, την Πρόεδρο της  ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Χαμορούσου Ευαγγελία, ενώ στην όλη προσπάθεια συνέφεραν η Διευθύντρια της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Βέρα Β. Κυρίτση καθώς και τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά  Κέντρου Κοινότητας: κα Βακαλούλη Αθανασία και Λιάπη Βασιλική.