Μυστηριώδης κλοπή στο Νέο Ψυχικό – Άδειασαν θυρίδες τράπεζας

«Πονοκέφαλο» στην αστυνομία έχει προκαλέσει η υπόθεση διάρρηξης θυρίδων από τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή του Ψυχικού, με τα θύματα να καταγγέλλουν την απώλεια χρημάτων και κοσμημάτων αξίας πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στις 13 Νοεμβρίου υπήρξε καταγγελία στο Α.Τ. Ψυχικού για διάρρηξη τραπεζικής θυρίδας, η οποία περιείχε – σύμφωνα με την έγγραφη δήλωση του θύματος- χρήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας.

Tην καταγγελία έκανε η κάτοχος της θυρίδας, αρχικά στη διεύθυνση της τράπεζας, η οποία στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία. Παρουσία της ΕΛΑΣ επιβεβαιώθηκε ότι η θυρίδα είχε παραβιαστεί και ήταν άδεια και στη συνέχεια αστυνομικοί έλεγξαν αν και σε άλλες θυρίδες υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλες τρεις θυρίδες οι αστυνομικοί εντόπισαν στοιχεία που υποδείκνυαν διάρρηξη και κλήθηκαν οι κάτοχοί τους, επιβεβαιώνοντας παρουσία της αστυνομίας και τραπεζικών υπαλλήλων πως υπήρξε κλοπή του περιεχομένου, στο ίδιο υποκατάστημα τράπεζας που διαθέτει συνολικά 1.500 θυρίδες.

Την έρευνα ξεκίνησε αρχικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ωστόσο στη συνέχεια -λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης- ανέλαβε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με άνδρες της σήμανσης να ελέγχουν όλες τις θυρίδες προκειμένου να εξακριβωθεί ο τρόπος δράσης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κατόχων των εν λόγω τεσσάρων θυρίδων, η αξία των κλεμμένων χρημάτων και κοσμημάτων ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: kathimerini.gr