Τον φόβο μας έχουνε….

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Φαρσάλων αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση προσπαθεί  να κάνει αναπαράσταση τις ιστορικές μέρες  μνήμης, με την  απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, με εκκενώσεις του Πολυτεχνείου, και με τις καλύτερες παρουσίες στα κανάλια της τηλεόρασης από βουλευτές της κυβέρνησης με τα καλυτέρα λόγια για τους φίλους τους  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ -ΕΕ. Αυτούς που ευθύνονται για τους πολέμους και τη καταπάτηση των  συνόρων.

Όσες απαγορεύσεις και αν κάνουν  και προσπάθειες δεν θα καταφέρουν να σβήσουν  την μέρα μνήμης, 17 Νοέμβρη. Το Πολυτεχνείο  ζει  και θα τους στοιχειώνει, γιατί τα αιτήματα του ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ και η ΕΕ θα συναντιούνται με τους σύγχρονους  αγώνες και διεκδικήσεις του σήμερα
και της νέας γενιάς του αύριο.

ΨΩΜΙ – ΠΑΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σύνθημα που είναι πολύτιμα αγαθά που και σήμερα στη σύγχρονη εποχή  ο καπιταλισμός σας, αδυνατεί να τα εξασφαλίσει. Το ίδιο συμβαίνει με το σύστημα   υγείας, την στέγη το σπιτικό  τ ης εργατικής τάξης ,τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού μας. Ο εργαζόμενος λαός -η νεολαία θα τιμήσουμε το πολυτεχνείο όπως αρμόζει σε συνθήκες πανδημίας, που εσεί0 έχετε αποδείξει οτι ούτε αυτό θέλετε να αντιμετωπίσετε και τα όποια προβλήματα, αλλά προσπαθείτε να καπηλευτείτε την πανδημία. Εμείς για αυτό τον λόγο θα τιμήσουμε το Πολυτεχνείο και θα ανοίξουμε δρόμο οδηγό για τη νεολαία για αγώνα διεκδικήσεων για ένα καλύτερο αύριο. Είναι καθήκον των εργαζομένων να κρατήσουμε στο προσκήνιο τα συνθήματα και τα μηνύματα αυτής της εξέγερσης, που είναι και σήμερά επίκαιρα, ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ – ΕΞΩ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ  – ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ.

Ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους  για τις δημοκρατικές  συνδικαλιστικές  ελευθερίες, για  να μην περάσει ο Νόμος έκτρωμα  που θα απαγορεύει τις απεργίες και την συνδικαλιστική δράση. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους νοσηλευτές, τους ιατρούς, εκπαιδευτικούς και όλους όσους αγωνίζονται για να σταθεί όρθιος ο λαός μας. Δυναμώνουμε τις γραμμές του λαϊκού κινήματος με τις γνώσεις και την εμπειρία μας στις μικρές και  μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή και δύναμη.

Τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου.