Τσάι και… αντιπάθεια – Η παράδοση δεκαετιών που έσπασε σήμερα η Μελάνια Τραμπ

Σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια η Μελάνια Τραμπ ήταν καλεσμένη της Μισέλ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο προκειμένου να την ξεναγήσει στο νέο της «σπίτι» μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ φυσικά δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με την επόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, την Τζιλ Μπάιντεν καθώς τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της Ντόναλντ Τραπ είναι ίσως οι μόνοι στον κόσμο που δεν έχουν αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ.

Πριν από 4 χρόνια, η Μισέλ Ομπάμα πρόσφερε τσάι στην Μελάνια Τραμπ και φυσικά την ξενάγησε στο σπίτι του προέδρου των ΗΠΑ όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις εδώ και δεκαετίες.

Chuck Kennedy / The White House

Και να σημειωθεί ότι τότε δεν είχε ξεκινήσει καμία διαδικασία παράδοσης – παραλαβής από τον έναν Πρόεδρο στον άλλον.

Μάλιστα πηγή ανέφερε στο CNN ότι τίποτα από όσα γίνονται στον Λευκό Οίκο δεν δείχνουν κάποια διαδικασία αποχώρησης. Ίσα – ίσα το πρόγραμμα της Μελάνια Τραμπ δεν έχει αλλάξει καθόλου. Οι συσκέψεις γίνονται όπως γίνονταν και μάλιστα οι εργασίες είναι πυρετώδεις για τον στολισμό ενόψει Χριστουγέννων.

Πάντως η ίδια πηγή ανέφερε ότι ακόμα και αν ήθελε η Μελάνια Τραμπ να ξεκινήσει την διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας έχει ένα σοβαρό εμπόδιο. Και λέγεται Ντόναλντ Τραμπ.

Η Anita McBride, η οποία ήταν προσωπάρχης της Λόρα Μπους εξηγεί ότι παρά το γεγονός ότι κάποιες φορές η Μελάνια Τραμπ εξέφρασε διαφορετικές απόψεις από εκείνες του συζύγου της τώρα τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Αν έκανε κάποια τέτοια κίνηση τότε αυτό θα ήταν ξεκάθαρα μια κίνηση εναντίον του συζύγου της και της κυβέρνησης στο σύνολο!

Πηγή που γνωρίζει πράγματα από το περιβάλλον της Μελάνια ανέφερε στο CNN ότι όταν θα έρθει η στιγμή η απερχόμενη πρώτη Κυρία θα κάνει το σωστό.

Για κάθε μέρα πάντως που αρνείται ο Τραμπ να αναγνωρίσει την ήττα του η επιχείρηση της μεταβίβασης της εξουσίας στον Μπάιντεν γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Ήδη η διαδικασία αυτή θα έπρεπε να είχε αρχίσει με την παράδοση μέμο από τους καινούριους ενοίκους έτσι ώστε να οριστούν ημερομηνίες για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και παρά το γεγονός ότι οι Μπάιντεν ξέρουν καλά τον Λευκό Οίκο αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Για να φτάσουν στην ημέρα της ορκωμοσίας θα πρέπει να έχουν προηγηθεί χιλιάδες κινήσεις για την μετακόμιση του νέου ζεύγους στον Λευκό Οίκο. Και μην ξεχνάμε ότι η ίδια η ορκωμοσία είναι μια διαδικασία που σχεδιάζεται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!

Όπως θυμάται άνθρωπος που εργαζόταν στην ομάδα του Τζορτζ Μπους, εξαιτίας της αναμονής για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το αποτέλεσμα ανάμεσα σε Μπους και Γκορ η διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και είχε επικρατήσει πανικός!

Τσάι για δυο Πρώτες Κυρίες – Μια ιεροτελεστία που κρατάει χρόνια

Η παραδοσιακή υποδοχή της νέας Πρώτης Κυρίας από την απερχόμενη στον Λευκό Οίκο είναι μια παράδοση που στέλνει τα δικά της μηνύματα. Δεν είναι καθόλου πολιτική αλλά είναι ουσιαστική αφού με αυτήν η απερχόμενη καλωσορίζει τη νέα Πρώτη Κυρία στο νέο της σπίτι.

Αν έρθει η μέρα που θα δούμε την Μελάνια Τραμπ να πίνει τσάι με την Τζιλ Μπάιντεν το κλίμα δεν θα είναι τόσο ελαφρύ όπως ήταν στο παρελθόν.

Θα είναι κάπως άβολο λένε αυτοί που ξέρουν αλλά θα είναι μια λυτρωτική κίνηση για πολλούς.

Ακόμα και στις πιο σκληρές μάχες για την προεδρία των ΗΠΑ οι καλοί τρόποι δεν χάθηκαν ποτέ όταν ήρθε η ώρα να αλλάξει ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

πηγή: Cnn.com