Καιρός: τοπικές νεφώσεις και άνοδος του υδράργυρου το Σάββατο

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά και τα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νότια, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί, τοπικά 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου και στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου (ση,: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και, στα δυτικά και πιθανώς στα βόρεια, θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.