Στο “έλεος” του καιρού ο Δήμος Φαρσάλων

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την χώρα “πέρασε” και πάνω από τον δήμο Φαρσάλων, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές, σε ποτάμια, ρέματα, δρόμους καθώς και στις μετακινήσεις στην επαρχία. Αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών ήταν να χάσει την ζωή της μια 86χρονη από από το Βασιλί Φαρσάλων.

Η επαρχιακή οδό Φαρσάλων – Βόλου έχει υποστεί το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών μεταξύ των χωριών Αμπελιάς και Νεράιδας, καθώς έχουν κατέβει τεράστιες ποσότητες νερού και φερτών υλικών από τα χωράφια, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν χθες νωρίς το απόγευμα αριθμός οχημάτων. Συνεργεία του δήμου έσπευσαν στο σημείο για τον απεγκλωβισμό, ενώ από το δήμο Φαρσάλων εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία συνέστηνε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, με τα οχήματά τους στο οδικό δίκτυο της επαρχίας και ιδιαίτερα στην οδό Φαρσάλων – Βόλου, εκεί όπου λόγω της κακοκαιρίας έχουν προκληθεί σημαντικές βλάβες στο οδόστρωμα. Λόγω της κακοκαιρίας το ΚΤΕΛ Βόλου – Τρικάλων ακύρωσε όλα τα σημερινά δρομολόγια.

Μέσα στα Φάρσαλα πολλές περιοχές έχουν υποστεί πλημμυρικά φαινόμενα κοντά στην οδό Βόλου, στις εργατικές κατοικίες του Αγροκηπίου, στα Μπασαγιαννέικα, στις εγκαταστάσεις των 5Χ5 και σε άλλες περιοχές, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης θύμιζαν ορμητικά ποτάμια κατεβάζοντας μεγάλες ποσότητες νερού προς τις προαναφερόμενες πληττόμενες περιοχές. Σε δεκάδες αντλήσεις υδάτων προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ η αστυνομικές αρχές βρισκόταν στα σημεία που έχρηζαν βοήθειας. Χωριά κοντά στον Ενιπέα ποταμό έχουν τα σοβαρότερα προβλήματα.

Πολλά ποτάμια και ρέματα στην επαρχία έσπασαν και άλλα βρίσκονταν σε οριακό επίπεδο. Ο Ενιπέας έσπασε μετά τις 8 το βράδυ, κοντά στο Βασιλί. Η πόλη ουσιαστικά έκλεισε αρχικά από την οδό Βόλου (νωρίς το απόγευμα), στην συνέχεια κοντά στο ποτάμι στην δυτική είσοδο της πόλης (από Λαμίας) και λίγο αργότερα στο ύψος του Ενιπέα ποταμού στην επαρχιακή οδό Φαρσάλων-Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η κήρυξη των πληγείσων περιοχών του Δήμου Φαρσάλων, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πηγή: Με πληροφορίες από εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ