Σε 5η ΥΠΕ και ΠΓΝΛ ο Χρήστος Κέλλας Συζήτησε για ΜΕΘ Παίδων, βρέθηκε κοντά στους 16χρονους μαθητές

Την 5η ΥΠΕ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (ΠΓΝΛ) επισκέφτηκε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις και συζήτησε μαζί τους σειρά ζητημάτων, που αφορούν τη στήριξη του έργου των δύο νοσοκομείων και τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του Νομού.  

ΜΕΘ Παίδων, νέος μαγνητικός τομογράφος και ρομποτικός μοριακός αναλυτής

Αρχικά, ο Λαρισαίος πολιτικός συναντήθηκε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των ιατρικών μονάδων της Περιφέρειας, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Γενικού και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και την αναβάθμιση των υποδομών με νέα ιατρικά μηχανήματα.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες εστίασαν στον σχεδιασμό της 5ης ΥΠΕ για τη δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, επαναλαμβάνοντας την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας της και επισημαίνοντας τη συμβολή της στην πληρέστερη ιατρική κάλυψη της Κεντρικής Ελλάδας, ενώ έκαναν ειδική αναφορά και στην προμήθεια – μέσω ΕΣΠΑ – νέου μαγνητικού τομογράφουτελευταίας γενιάς και ρομποτικού μοριακού αναλυτή ταχείας διάγνωσης covid-19 στο ΠΓΝΛ με δυνατότητα διάγνωσης μέχρι 1.000 τεστ ημερησίως.

Απογευματινή λειτουργία αιμοδυναμικού τμήματος

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ συναντήθηκε με τον διοικητή του ΠΓΝΛ Δημήτρη Κατσικονούρη, τον υποδιοικητή Γιώργο Αποστολίνα, τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής Καθ. Αθανάσιο Γιαννούκα και τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Καθ. Γιώργο Βασιλόπουλο, με τους οποίους συζήτησαν λειτουργικά θέματα του ιδρύματος και ιδιαίτερα εκείνα που σχετίζονται με τον πανδημία, αφού το ΠΓΝΛ αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς της Κεντρικής Ελλάδας. Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της απογευματινής λειτουργίας του αιμοδυναμικού τμήματος κατά τις 15 ημέρες της «κλειστής» εφημερίας.

Στο πλευρό των 16χρονωνΣυγκινητική η ανταπόκριση για αίμα

Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας βρέθηκε κοντά στους δύο 16χρονους μαθητές, που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΛ μετά το σοκαριστικότροχαίο το βράδυ του Σαββάτου, ενημερώθηκε από τους θεράποντες γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους,συνομίλησε με τους γονείς τους και ευχήθηκε ταχεία αποθεραπεία των παιδιών, εξαίροντας τη μεγάλη και συγκινητική ανταπόκριση συμπολιτών και συλλόγων που κινητοποιήθηκαν άμεσα στην έκκληση για προσφορά αίματος.

Ευχαριστίες στο προσωπικό

Ο βουλευτής της ΝΔ, αποχωρώντας από την 5η ΥΠΕ και το ΠΓΝΛ, ζήτησε από τις διοικήσεις να μεταφέρουν τις ευχαριστίες του προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τόσο για τη μάχητους απέναντι στον κορονοϊό, όσο και για τον καθημερινό αγώναπου δίνουν προστατεύοντας την υγεία του πληθυσμού.