Φάρσαλα: Ανταμείφθηκαν οι κόποι τους…

Μετά από μια αγχωτική χρονιά με πολλά προβλήματα και μεγάλο διάστημα εκτός τάξεων για λόγους δημόσιας υγείας και διασποράς κατά του Κορονοϊού, τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων, έβαλε χθες το Υπουργείο Παιδείας με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για το έτος 2020.

Αρκετοί ήταν οι μαθητές που κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους στους, περνώντας σε σχολές που είχαν τοποθετήσει ψηλά στο μηχανογραφικό δελτίο. Έβαλαν τα δυνατά τους, στερήθηκαν εξόδους, παρέες και χόμπι, αλλά κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους και τώρα ήρθε η σειρά της επιβράβευσης τους, με την εισαγωγή τους, στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιβεβαιώνοντας την παράδοση, η οποία κρατάει πολλά χρόνια, για τους Φαρσαλινούς μαθητές.

Υπήρξαν όμως και μαθητές που ήταν απογοητευμένοι, αφού δεν εισήχθησαν στη σχολή προτίμησής τους, όμως η ζωή δεν σταματά σε μια προσωρινή αποτυχία. Πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναπροσπαθήσουν με μεγαλύτερο ζήλο και επιμονή, ώστε να επιτύχουν την επόμενη χρονιά στην σχολή της επιλογής τους.

Ήδη αρκετές οικογένειες Φαρσαλινών επιτυχόντων ετοιμάζονται για την αναζήτηση της στέγης στην πόλη στην οποία βρίσκονται οι σχολές που εισήχθησαν τα παιδιά τους.

Τσουμάνη Βασιλική – Ιατρική Λάρισας

Στάικου Μαρία Ελένη – Νομική Αθηνών

Δημοπούλου Ξένια Βασιλική – Νομική Θεσσαλονίκης

Κατσιαούνη Μαρία Χριστίνα – Νομική Θεσσαλονίκης

Αλεξανδρή Δήμητρα – Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Πατρών

Μπασαγιάννη Γεωργία Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πολυτεχνείο Πάτρας

Γιακοβή Αικατερίνη – Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ

* Στις φωτογραφίες διακρίνονται ορισμένοι εκ των επιτυχόντων.

 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία