Κορονοϊός: 27 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τα σύνορα τς στους Βρετανούς τουρίστες άνοιξε από σήμερα η Ελλάδα, ενώ έχουν αυστηροποιηθεί τα κριτήρια για είσοδο στην χώρα από τον Προμαχώνα, μετά και τα αυξημένα κρούσματα που εντοπίζονται σε όσους μπαίνουν στην χώρα από τα χερσαία σύνορα.

Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό εξετάστηκε το πλαίσιο μέτρων και ελέγχων και αποφασίστηκε εντατικοποίηση των δράσεων των ελεγκτικών μηχανισμών κιι νέα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της επιδημίας.

“Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την επιδημία κορονοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρεται:

Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.”