Ανακοίνωση ΔΣ Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Ευϋδρίου 

Ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ευϋδρίου ανακοινώνει την ακύρωση των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, οι οποίες διαδραματίζονται με την μορφή πανηγυριού σεβόμενοι, τόσο τα μέτρα ασφαλείας της κατάστασης την οποία επικρατεί, όσο τον πολιτισμό και το έργο και τον ρόλο ύπαρξης των πολιτιστικών συλλογών.

Πιο συγκεκριμένα ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ευϋδρίου αναβάλει την γνωστή, σε όλους πλέον, «Γιορτή Σιταριού», η οποία υλοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο ή το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Το ΔΣ του εν λόγω συλλόγου, σεβόμενο την επικρατούσα κατάσταση και τα μέτρα ασφαλείας, εξήγαγε την παρούσα απόφαση από τις πρώτες μέρες του εγκλεισμού μέσω τηλεδιάσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των προκαθορισμένων διασκέψεων-συμβουλίων.

Ο εν λόγω Σύλλογος, έπειτα από συνεχή συνεργασία και συζήτηση με την κοινότητα Ευϋδρίου εξήγαγαν ομόφωνη απόφαση ως προς την απαγόρευση της «Γιορτής Σιταριού» τονίζοντας την προστασία των πολιτών της κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής καθώς και την διατήρηση των ηθών και των εθίμων του τόπου και τον λόγο ύπαρξης των πολιτιστικών συλλόγων.