Αναβλήθηκε η πρεμιέρα του Τσιτσιπά στο UTS

Υπομονή για λίγες ώρες ακόμη θα πρέπει να κάνουν οι φίλαθλοι για να ξαναδούν τον Στέφανο Τσιτσιπά να αγωνίζεται στο court.

Λόγω βροχόπτωσης, αναβλήθηκε η πρώτη ημέρα του τουρνουά Ultimate Tennis Showdown, στη νότια Γαλλία, κι έτσι ο προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου (13/06, 23:15) αγώνας του Έλληνα τενίστα με τον 33χρονο Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ (νο 50 στην παγκόσμια κατάταξη)  θα διεξαχθεί, μετά από απόφαση των διοργανωτών, τη Δευτέρα (15/6) την ιδια ώρα, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Οι αγώνες της δεύτερης ημέρας (Κυριακή, 14/6), συμπεριλαμβανομένου αυτού του Στέφανου Τσιτσιπά, παραμένουν όπως είχαν προγραμματιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του UTS.  Συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Κυριακής (23:15) τον Μπενουά Περ.

Αυτή θα είναι η πρώτη επιστροφή του Τσιτσιπά στο court μετά τον φετινό τελικό στο Ντουμπάι τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού είχε ως συνέπεια την αναστολή ή και ματαίωση των διοργανώσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

«Υπολογίζω στην υποστήριξή σας» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο 21χρονος τενίστας το πρωί του Σαββάτου (13/6), δίνοντας και οδηγίες και για το πώς και πού θα δουν όλους τους αγώνες του στο UTS οι οπαδοί του.

Οι δέκα τενίστες που θα συμμετάσχουν στο δυνατό αυτό τουρνουά είναι οι: Τσιτσιπάς, Μπερετίνι, Γκοφέν, Γκασκέ, Περ, Μπράουν, Λόπεζ, Πόπιριν, Μπεντσετρί και Πουίγ.

Αναφορικά με το σύστημα διεξαγωγής, οι συμμετέχοντες τενίστες θα δώσουν εννέα αγώνες στην πρώτη φάση, αντιμετωπίζοντας όλους τους αντιπάλους τους. Ο πρώτος και ο δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα με την ολοκλήρωση της α΄ φάσης, θα προκριθούν στα ημιτελικά. Οι αθλητές που θα βρεθούν στις θέσεις 3-6 θα τεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά.

Εφόσον η αναβολή δεν επηρεάσει το υπόλοιπο πρόγραμμα του UTS, o νικητής θα αναδειχτεί στις 12 Ιουλίου, καθώς μεσοβδόμαδα δεν υπάρχει δράση και οι αγώνες θα διεξάγονται επί πέντε σαββατοκύριακα.

Πηγή: naftemporiki.gr