Καιρός: νεφώσεις, τοπικές βροχές και βοριάδες την Πέμπτη

Πότε και που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Πέμπτη, στην Μακεδονία και στην Θράκη, την Πέμπτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο και στη νότια νησιωτική χώρα και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μικρής διάρκειας καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται, μέχρι τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις υπόλοιπες ώρες, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το απόγευμα κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, οι οποίες το απόγευμα θα περιοριστούν στη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους έντονες. Βελτίωση το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στα 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. Το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία θα σταματήσουν και σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο, όπου ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην Θεσσαλία έως 22 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στις Κυκλάδες θα πνέουν άνεμοι από βόρειες, 4 με 6 μποφόρ. Στην Κρήτη θα φυσούν αρχικά δυτικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι, τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το απόγευμα βαθμιαία στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βοριάδες, 5-6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα φυσούν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα, ενώ γρήγορα θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται να είναι αίθριος ο καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά, τις μεσημβρινές ώρες, θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.