Στους 136 οι νεκροί – 2.534 κρούσματα στην Ελλάδα

Συνολικά 2.534 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 136, καθώς καταγράφηκε ο θάνατος δύο ακόμη ασθενών.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, 1.228 (48%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Χθες είχαν ανακοινωθεί 2.506 κρούσματα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 66.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (17 επιπλέον), 43 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Συγκεκριμένα, η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι 67 ετών. Το 89% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τα θύματα, 36 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο κ. Τσίοδρας αναφέρθηκε στην άρση των μέτρων και συγκεκριμένα στο άνοιγμα το σχολείων, σημειώνοντας πως η επιτροπή των επιστημόνων συνεδρίασε και αποφάσισε τη σταδιακή έναρξη της λειτουργίας τους.

«Η Επιτροπή εισηγήθηκε πάντα με γνώμονα τα επιδημιολογικά στοιχεία. Θέλει προσοχή, αλλά η επιστημονική θέση είναι πως ο πληθυσμός των παιδιών κολλάει λιγότερο και μεταδίδει λιγότερο», επεσήμανε.

naftemporiki.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!